jueves, 11 de abril de 2013

L'edat dels metalls
Es una de les dues grans etapes tecnològuiques en les que tradicionalment s'ha subdividit la Prehistòria euroasiàtica. Ocupa un període molt ampli en la història caracteritzat pel desenvolupament per part de les societats humanes de la metal·lúrgia. Començaria abans del V Mil·lenni aC i acabaria al I Mil·lenni aC, amb l'entrada ja en la història de bona part d'Europa Occidental. Es considera que forma part de la protohistòria perquè encara que al Pròxim Orient coincideix amb el sorgiment de l'escriptura -i per tant, de la Història- a la major part del món encara viuen en la prehistòria.


Edat del Bronze.
Es reserva aquesta denominació per a algunes cultures, que presenten trets clarament diferenciats, en el període entre el 2500 i el 1800 a.C
El bronze és un aliatge de coure i estany; i, abans d'usar-se el bronze, es va usar coure. Aquesta època és a la qual es diu calcolítico, aquesta edat no obstant això és poc acceptada ja que els primers coures eren, en general bronze natural, encara que l'hi usa per a diferenciar aquesta edat, de la qual el bronze era fabricat artificialment. El coure va ser el primer metall que va utilitzar el ser humà i ho va fer fa aproximadament 5000 anys, a la fi del Neolítico.

L'edat del bronze .
És un període del desenvolupament de la civilització caracteritzat pel fet que la metal·lúrgia més avançada ha desenvolupat les tècniques d'extració del coure dels minerals i en fa aliatges per a aconseguir bronze. L'edat del bronze forma part de la prehistòria i segueix al neolític a la major part del món.
La data exacta d'arribada a l'edat del bronze varia entre cultures i llocs del món.

L'edat del ferro
És l'ultim període principal de la tradicional divisió de les tres edats, establerta el 1820 per Christian Jürgensen (qui establí una classificació segons els materials emprats en cada període), essent posterior a l'Edat del Bronze. Actualment el terme ha perdut valor com a etapa històrica, car dit terme és tan sols aplicable dins l'àmbit Europeu.






No hay comentarios:

Publicar un comentario